Jak odolá SEAT Tarraco dětem?

Jak odolá SEAT Tarraco dětem?

Test, jak Tarraco zvládne dětskou přesilu.

„Mamííí, tatííí už tam budem?“ Když za sebou uslyšíte tuhle větu, máte jistotu, že zadní sedačky na konci dne nebudou stejné, jako když jste vyjížděli. Děti jsou různé, někomu jde matika, druhý má talent na sport. Jednu věc ale zvládnou všechny spolehlivě. Donutit vás zajet co nejdřív k vysavači.
V roce 2018 přišel SEAT se sportovnějším bráchou Škody Kodiaq. I když má pohon 4x4 a překvapivě stabilní podvozek, čeká Tarraco pravděpodobně klasický osud většiny SUV. Dáme ruku do ohně za to, že tímhle autem bude jeho majitel vozit děti do školy. Proto jsme se rozhodli otestovat, jak Tarraco zvládne dětskou přesilu. 

Sladká pomsta

Jsou všude, skoro se zdá jako by přibývali. Řeč je o gumových medvídcích, sušenkách a pozůstatcích dětských menu z fastfoodu. Tarraco má na dětskou svačinku super vychytávku. Výklopné stolečky zachytí většinu drobků, zbytek nejspíš dopadne na kožené lemy sedaček, které stačí otřít. Stolečky jsou navíc stabilní. Vybarvovat na nich cestou na dovolenou omalovánky nebo rychle podepsat žákovskou není žádný problém.

Okopání sedaček

Ruku na srdce, ony za to vlastně nemůžou. V některých autech je vzadu tak málo místa, že se nohy dětí vždy dotýkají předních sedaček. Tarraco má naštěstí téměř třímetrový rozvor náprav a vzadu je díky tomu dostatek prostoru. Malí raubíři do předního opěradla kopnou o poznání méně.
Trochu nám dělal starosti nechráněný pruh látky z předního sedáku. Naštěstí se vzadu sedí dost vysoko, a tak dětská bota ťukne až do části opěradla, které je obšitá kůží. K očištění bude stačit vlhčený ubrousek.

Koberečky

Trochu nepraktické jsou látkové koberečky. Pokud bydlíte na vesnici, nebo máte doma třeba malého skauta, vyplatí se připratit si za gumové koberce. Stopy bot, které zvládly školu v přírodě jsme z podlahy Tarraca dostávali těžko.