SEAT Ateca ve sportovním provedení FR: Pro maximální potěšení z jízdy

SEAT Ateca ve sportovním provedení FR: Pro maximální potěšení z jízdy

Ateca FR je dalším krokem v největší produktové ofenzivě v historii značky SEAT

NEJSPORTOVNĚJŠÍ VERZE MODELU SEAT ATECA PŘICHÁZÍ

Nový stupeň výbavy FR přináší do modelové řady Ateca potěšení z jízdy, sportovní vlastnosti a dynamiku bez kompromisů v oblasti luxusu

Nový SEAT Ateca FR nabídne maximální potěšení z jízdy, veškerý myslitelný luxus a kultivovanost plus atraktivní a sportovní charakter. Je to Ateca, na kterou zákazníci čekají. Nejnovější verze modelové řady Ateca oslaví premiéru na mezinárodním autosalonu v Barceloně (AUTOMOBILE BARCELONA) ve dnech 11. až 21. května 2017. Španělská značka pokračuje v největší produktové ofenzivě ve své historii. V jejím rámci byly již kromě modelu Ateca představeny také modernizovaný Leon a nová generace modelu Ibiza, po nichž bude brzy, ve druhé polovině roku, následovat nové kompaktní SUV, Arona.

Stupeň výbavy FR doplňuje aktuální modelovou řadu Ateca, zahrnující stupně výbavy Reference, Style a Xcellence. FR zaujímá stejné postavení jako Xcellence, ale nabízí více dynamiky a sportovnosti. SEAT prodal na celém světě již více než 40 000 vozů Ateca od uvedení této modelové řady na trh. Tento úspěch, společně s výbornými prodeji modelů Leon, Alhambra a Ibiza, přispěl v roce 2016 k historicky nejvyššímu provoznímu zisku společnosti SEAT ve výši 143 milionů eur a ke čtvrtému meziročnímu zvýšení prodeje v řadě.

 

Ateca FR se zvnějšku odlišuje od verze Xcellence logem FR na přídi a zádi. Další odlišností jsou černé podélné střešní nosiče a ozdobné lišty oken. Bližší pohled na příď odhalí masku chladiče s leskle černou mřížkou v originálním designu, jakož i exkluzivní nárazník FR, jehož spodní část má stejnou barvu jako karoserie. Rovněž mlhové světlomety LED na přídi poutají pozornost exkluzivním stylem FR.

 VÍCE O MODELU SEAT ATECA

"Ateca FR přináší novou úroveň emotivního náboje pro naše první SUV. Agilní a precizní ovladatelnost, kterou nabízí Ateca, je u stupně výbavy FR umocněna ještě vyšší dynamikou a potěšením z jízdy, jež pramení například z DCC a progresivního řízení," říká Dr. Matthias Rabe, člen představenstva společnosti SEAT, zodpovědný za výzkum a vývoj"Veškerá vyspělá technika ve výbavě modelu Ateca tak získává nový sportovní rozměr."

 

FR se kromě toho odlišuje při pohledu z profilu 19" koly s pneumatikami 245/40 R 19 a také podběhy kol a bočními prahy v barvě karoserie, které jsou doplněny hliníkovými ozdobnými lištami. Zadní okno je nádherně rámováno černými aerodynamickými prvky po stranách a střešním spoilerem, který má barvu karoserie. Zadní nárazník, rovněž v barvě karoserie, byl exkluzivně navržen pro FR. Po otevření předních dveří okamžitě padnou do oka hliníkové prahové lišty s logem FR. Logo zdobí rovněž multifunkční sportovní volant obšitý kůží s leskle černými ozdobnými prvky. Sériová výbava zahrnuje sportovní sedadla čalouněná materiálem Alcantara® a hliníkové pedály. Alternativně mohou být sedadla čalouněna kůží. Sportovní charakter modelu SEAT Ateca FR ještě více umocňuje červené prošívání na volantu a sedadlech, ve verzích s materiálem Alcantara® i s kůží, a na hlavici řadicí páky. Luxusní atmosféru v interiéru vytvářejí elegantní černé detaily, jako jsou například černé čalounění stropu a výplně dveří v exkluzivním stylu FR. Nejsportovnější verze modelu Ateca nabízí rovněž nejvyspělejší asistenční systémy a techniku v oblasti konektivity.

 

Ateca FR bude nabízena se zážehovými a vznětovými motory EU6 o výkonu od 150 k  do 190 k v kombinaci s mechanickou převodovkou nebo s převodovkou DSG. Na výběr bude rovněž varianta s pohonem všech kol. Zákazníci si mohou objednat také adaptivní regulaci podvozku DCC a progresivní řízení.


Zajímáte se o model SEAT Ateca FR? Kontaktujte našeho prodejce vozů SEAT pro více informací: