Nový Volkswagen Polo: sebevědomé, sportovní, emocionální do nejmenších detailů

Nový Volkswagen Polo: sebevědomé, sportovní, emocionální do nejmenších detailů

Nová generace zaujme charismatickým designem, větším interiérem a četnými technickými novinkami

NOVÉ POLO JE TADY!

Okouzlí Vás charismatickým designem

Volkswagen představil v pátek 16. června 2017 ve světové premiéře zcela nově vyvinutou generaci bestselleru. Nové Polo naváže na úspěšnou historii svých předchůdců čistým, působivým designem, výrazně větším vnitřním prostorem, úspornými motory a progresivními asistenčními systémy. Dr. Herbert Diess, předseda představenstva značky Volkswagen, k tomu říká: „Polo je mladým, svěžím automobilem. Spojuje charisma s vyspělou technikou. Žádný konkurent nenabízí při těchto rozměrech tak velký prostor. Naše Polo je a zůstane malým vozem číslo 1.“  Klaus Bischoff, šéfdesignér značky Volkswagen, k tomu vysvětluje: „Tento Volkswagen dává okamžitě najevo, že zůstává originálem své třídy a že je zároveň zcela nově koncipovanou generací. Je to Polo, které je díky svému expresivnímu designu sportovnější a srozumitelnější a i v rámci nabídky naší značky si zachovává naprosto svébytné postavení. Je to automobil, který dokonale zapadá do naší doby po vizuální i technické stránce.“

S dosud více než 14 miliony prodanými exempláři – včetně všech karosářských verzí má Polo na svém kontě dokonce téměř 16,5 milionu prodaných vozů – je Polo jedním z nejúspěšnějších kompaktních vozů na světě. Šestá generace disponuje zcela novým vnějším designem, díky němuž působí nyní výhradně čtyřdveřový kompaktní model sportovnějším a dospělejším dojmem. Nové Polo zároveň ve všech směrech oproti svému předchůdci povyrostlo. Díky tomu nabízí více prostoru pro řidiče a cestující. Výrazně se zvětšil také objem zavazadlového prostoru, z 280 na 351 litrů.

PRO INDIVIDUALISTY: POLO BEATS A POLO GTI

Volkswagen představuje s novým modelem Polo jeden z nejmodernějších kompaktních vozů na světě. To se odráží mimo jiné ve velkém počtu asistenčních a komfortních systémů, které byly dosud vyhrazeny jen vozům ve třídě Golfu a Passatu. Rozmanitost nabídky ilustrují nejen tři klasické výbavové linie Trendline, Comfortline a Highline, ale i speciální verze Polo Beats (mj. s audiosystémem o výkonu 300 W) a sportovní vrcholný model Polo GTI (s výkonem 147 kW/200 k). Již vstupní verze Polo „Trendline“ disponuje sériově světlomety LED pro denní svícení s funkcemi Coming Home a Leaving Home, omezovačem rychlosti a systémem „Front Assist“ pro detekci překážek před vozem s funkcí nouzového brzdění City a rozpoznáváním chodců. Vstupní cena modelu Polo Trendline činí v Německu 12 975 eur.

PROGRESIVNÍ ASISTENČNÍ A KOMFORTNÍ SYSTÉMY

Na přání je k dispozici opět adaptivní tempomat „ACC“ (nyní jej lze aktivovat až do rychlosti 210 km/h). Novinkami pro Polo jsou asistent pro sledování slepého úhlu s „asistentem pro vyjetí z parkovacího místa“, parkovací asistent „Park Assist“ s funkcí částečně automatizovaného vyjetí z parkovacího místa a „funkce brzdění při manévrování“, která automaticky ochrání vozidlo před drobným poškozením při parkování. Dveře modelu Polo lze odemykat a motor spouštět na přání prostřednictvím bezklíčkového přístupového systému „Keyless Access“, který je rovněž nový.

Kromě toho slaví v modelu Polo – v prvním modelu značky Volkswagen i celého koncernu – premiéru nová generace digitálního panelu přístrojů Active Info Display. Digitální přístroje s nevšední funkčností a intuitivním ovládáním jsou v tomto segmentu novinkou. Polo dostalo zároveň do vínku nejnovější generaci informačních a zábavních systémů s displeji o úhlopříčce 6,5 až 8,0 palce, opatřené skleněným povrchem. Ušlechtilý styl jako u nejkvalitnějších chytrých telefonů dotváří technický a čistý charakter interiéru.

Polo je pestrobarevnější a individuálnější než dosud díky široké paletě nabízených barev (celkem 14 laků karoserie) a 12 druhům kol (s průměrem ráfku 14 až 18 palců, některá kola jsou lakovaná kontrastní barvou), ozdobnému obložení s mnoha různými vzory a jedenácti různým druhům čalounění sedadel. Dalšími možnostmi individualizace jsou přední světlomety LED, zadní světlomety LED, klimatizace „Air Care Climatronic“ včetně senzoru vlhkosti a slunečního záření a filtru alergenů, bezkabelová nabíječka pro chytré telefony (na přání včetně indukčního propojení s anténou), podvozek „Sport Select“ s adaptivními tlumiči a jedno z největších panoramatických střešních oken v této třídě.

POPRVÉ TAKÉ VERZE NA ZEMNÍ PLYN

Uvedení na trh ve většině evropských zemí je plánováno již na rok 2017. Nabídka motorů Euro 6 se bude postupně rozšiřovat. Výkony motorů v době zahájení prodeje nového modelu Polo sahají od 48 kW/65 k do 110 kW/150 k. Poprvé je k dispozici Polo s pohonem na zemní plyn – nově vyvinutý motor 1.0 TGI dosahuje výkonu 66 kW/90 k. Kromě toho jsou na výběr čtyři zážehové a dva vznětové motory, které jsou ve všech případech vybaveny systémem start-stop a režimem rekuperace kinetické energie. Od výkonu 70 kW1 lze všechny motory kombinovat s dvouspojkovou převodovkou DSG.

Zdroj: Tisková zpráva Volkswagen